Minu jutt siis juba tänaseks seminariks. Natuke lonkav, natuke lohisev, natuke kohendamist vajav. Kuid mul hetkel pole rohkem aega sellega tegeleda, nimelt on vaja joonistama hakata.

Tähepoiss Kaspar


Seitsme maa ja mere taga on üks salapärane koht, mida kõik lapsed teavad Tähestikumaana. Seal maal elavad vahvad ja lõbusad tähed, kes kõik tahavad lastega väga väga mängida. Peale mängimise armastavad need tähelapsed laulda, lugeda, lugusid jutustada ja pilte joonistada. Iga päev tuleb Tähestikumaalt laste juurde üks tähelaps ja räägib lastele ühe salapärase loo. Kuid milline täht ta on, selle jätab ta lastele mõistatamiseks. Milline täht küll täna meile külla tuleb?


Juba sammubki mööda konarlikku teed, hoogsal sammul, üks rõõmus tähepoiss. Tähepoiss tõstab kõndides korraga üles nii käe kui ka jala. „Minu nimi on Kaspar!” tutvustab end tähepoiss kavala naeratusega näol ja lisab: „ Kuid teie, kallid sõbrad võite mind ka Kassuks kutsuda !” „Ma räägin teile kõigepealt natukene endast ja siis tahan ma teile rääkida ühe vahva loo” kilkab Kaspar. „Mulle meeldib väga palju kenades kohtades kõndimas käia ja kallistada meeldib mulle ka kõiki” kõneleb Kaspar. Ta kiitleb, et temal on kodus üks vahva lemmikloom, kes on väga väga eriline. Tema lemmikloom on kollane kilpkonn Kilbert. Kilbert on väga kena kilpkonn, kuid natukene kentsakas. Kilbertile meeldib keksu mängida ja kõrvitsat süüa. Kasparile kõrvits väga ei meeldi, tema armastab kaalikat, kapsast ja kirsse krõmpsutada. „Mul on üks parim sõber ka ! Tema nimi on Kati. Ta on väga kena ja krapsakas tüdruk!” ütleb Kassu ja lisab, et oma sõpradest ta meile täna rääkida tahabki !


Kaspari jutt: Kaspar kõndis kolmapäeval koos Katiga koolist koju. Kaspar kutsus Kati Kilbertile külla, kuna Kilbert kavatses küpsetada koheva, kuid krõbeda kirssidega kaunistatud koogi. Kati kiitles kenast koolipäevast, kuidas koos kaunite kassipoegadega, kiirete kutsikatega kooliõues keksu keksiti. Ka Kaspar käis kolmapäeval koolis, kuid Kaspar käis kuulamas kuldnokkade kelmikat Kevadkontserti. Koos kõnniti kuusikus, kaasikus, korra käidi ka kose kõrval kõrgendikul koogile kirsse korjamas. Klassikaaslased kõnelesid kiirest koolipäevast kuni Kassu koduni. Kohe kuulis Kaspar köögist Kilberti kurba kisa. Kaspar koos Katiga kihutas kööki, kus küsis Kilbertilt kohkunult kisa kohta. Kilbert kurtis Kassule kuidas kuuma kakaoga kätt kõrvetas. Kaspar kurvastas korraks koos Kilbertiga, kuid krahmas kähku külmkapist külma kapsalehe kattes kõrvetatud käe. Kilbert kallistas kergendatult Kasparit. Kilbert küpsetas kallitele kaaslastele krõbeda küpsete kirssidega kaunistatud koogi. Kolmekesi koos krõbistati kooki, keedeti kuuma kakaod, kõneleti koolijutte, kiruti külajutte, koristati kööki, kuid kuulati ka käo kõlavat kukkumist, kaunis kaasikus.


Krista,

17.11.2010

0 comments:

Blondy.

My photo
Tartu, Estonia
Do you ever wonder if we make the moments in our lives or if the moments in our lives make us? (OTH)

Fanclub